2012. február 2., csütörtök

F33

Kész lett. Szép lett. Ja, és finom is. Gyakorlatilag elfogyott.


Kisnyulnak küldöm sok szeretettel, de ha már itt jártok, ti is elolvashatjátok.


Tejszínes-ribizlis túrótorta
Töltelék: 50 dkg túró, 2 dl tejszín (én 250 ml-t tettem bele), 2 tojás, kb. 10-15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor
Tészta: 10 dkg vaj/margarin, kb. 5-10 dkg cukor, 1 tojás, 20 dkg liszt, csipet só


Áttöröm a túrót, hozzáteszem a picit felvert tejszínt, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Én tettem bele 3 kanál búzadarát is. A tésztához összekeverem a vajat/margarint a cukorral, hozzáteszem a tojást (ezt én géppel csináltam). Utána belekeverem a lisztet és a sót, kézzel összegyúrom. Egy 26 cm átmérőjű, legalább 5 cm magas kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt tettem, belenyomkodtam a kinyújtott tésztát. A túrótöltelékbe még tettem apróra vágott barackot, majd beletöltöttem a formába, rá a tésztára, amit előtte picit megszúrkáltam villával. Előmelegített sütőben kb. 1 órát kell sütni, közepes lángon (175 fok vagy légkeveréses sütében 160 fok).
Hivatalosan tejszínhabot és ribizlit kell rátenni, én azonban a maradék barackot és pár szem málnát használtam.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, ezt most megjegyzem és alkalmasint kis is próbálom..Köszi!!!
    És B.SZ.K.! :)

    VálaszTörlés