2012. február 4., szombat

CEWE 140

Mesés hetem volt: csütörtökön ünnepeltem a szülinapom, meseszerű hideg köszöntött ránk, és meséket, mesés verseket kutattam az emlékeimben és az interneten. Történt ugyanis, hogy CEWE klubunk óvónénije, Timi-Gólya felkért bennünket egy kétoldalas, illusztrációkkal ellátott alkotás létrehozására. Egész pontosan: ez egy 2 in 1 kihívás volt. Az egyik része, hogy dupla oldalon kellett dolgozni. A másik része, hogy választani kellett egy mesét, vagy bármilyen szövegrészletet, és ennek kellett megjelennie a munkában. Úgy, mintha az olvasó/néző egy könyvet tartana a kezében. Szóval legyen a mű olvasható, érthető és tartozzon egy képi megsegítés, illusztráció az adott szövegrészhez.

Először hetykén nekiálltam, hogy ugyan, ez igazán gyerekjáték! Aztán kb. a második másodpercben bevillant, hogy a százezer szupermese, vers közül, melyiket válasszam? Ez akkora fejtörést okozott nekem, hogy végül csak ma jutottam végére a dolognak, ma hoztam meg a végleges döntést: legyen Romhányi a Rímhányó.

Imádom a humorát, hatalmasak a rímei, nagymestere a nyelvnek. Számtalan remekebbnél remekebb, rövidebb-hosszabb alkotása közül végül "A csodacsiga" címűt választottam. Ebben a mai időjárás is szerepet játszott, hiszen ez a kis történet akár a mai hatalmas hóesésben, szélfúvásban is megeshetett volna. Mondjuk csigát innen bentről, az ablakból nemigen láttam...


Felhasználtam: RD AfterTheChristmas, Eyeinspire MerryLittleChristmas, Icka rénszarvasa, képek az internetről

Ha nem lehetne jól olvasni:

A csodacsiga
Egy csiga azt leste a magas buckáról, hogy ki jégre megy, elhasal, bukdácsol. Figyelte csak egyre, dideregve, fázva, mert érdeklődését roppant felcsigázta. Majd töprengve egy-két hetet, alkotott egy elméletet: - Talpon marad a síkoson, ki csak araszolva oson. És hogy bizonyítsa ezt az eszes tételt, jégre ment, és estig csúszott is egy métert. Látjátok! Nem esem! Csúszó csoda vagyok! - szólt ki diadallal, aztán odafagyott.

Remélem, nektek is bejön! :-) És óvatosan a síkos utakon...

3 megjegyzés: