2012. augusztus 21., kedd

Barangolás a hosszú hétvégén 1.

A hosszú hétvégét otthon töltöttem, vidéken, a szülőkkel, kikapcsolódva. Szombaton és vasárnap autóba ültünk és ellátogattunk néhány közeli helyre. Olyan látnivaló tárultak elénk, amik szinte karnyújtásnyira vannak a szülői háztól, gyermekkorom részei voltak, ám a hétköznapok mégis elválasztanak tőlük, távolivá teszi őket.

Szombaton Nyírbátor volt az úticél, ahol EU-s támogatással csodaszép városi sétányt hoztak létre, látványra csupa minőségi alapanyagból, átgondoltan és szépen kivitelezve. A környének találkoztunk vagy 4-5 menyaszonyos-vőlegényes fotós társasággal, volt is "harc" a legjobb helyekért (hiába no, augusztus a nagy esküvők hónapja is). Azért sikerült pár "idegenmentes" fotót ellőni. :-)




A városnak több más nevezetessége is van, köztük a fából készült harangtorony és a Báthori Várkastély, ami  ma egy panoptikumnak is helyet ad (emellett pedig szintén kedvelt fotóshelyszín).



És ne feledkezzünk meg a Kakukk étteremről, ahol megkoronáztuk a napot egy finom ebéddel. Teljesen meglepett, hogy szombaton délben 4-5 család is betért ide, azért persze örültem, hogy többen is megtehetjük ezt és "megy a bolt".

A desszertet már Nyíregyházán ettük meg, ezer éve nem jártunk ugyanis a belvárosban és látni szerettük volna a változásokat. Mondanom sem kell, menyasszonyban itt sem volt hiány. A meleg is belehúzott, tikkasztó volt a hőség. Az egyik téren strandröplabda-bajnokságot is rendeztek...






Folyt. köv.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megmutattad, komolyan kedvet kaptam hozzá, hogy mi is ellátogassunk arrafelé :)

    VálaszTörlés