2012. május 27., vasárnap

F148

Ujjgyakorlat és főpróba. Mostanában egyre több felől hallani arról, hogy a népi motívumok reneszánszukat élik. Olimpiai formaruha, póló, egyéb ruhadarabok. Én is nagy lelkesen vetettem be magam hónapokkal ezelőtt egy üzletbe, de lelkesedésem hirtelen zuhanásba csapott át az árak láttán. Na, nekem sem lesz hímzésimitációs pólóm... De miért is nem? Baráti beszélgetések alkalmával kiderült, másokat is foglalkoztat a téma, úgyhogy megbeszéltük, szervezni kellene egy textilfestős délutánt. Türelmetlen emberként persze nem tudtam kivárni ezt a rendezvényt, így tegnap vettem pár textilfestéket, textilfilcet és elkezdtem próbálkozni. Ráadásul segítségemre volt a Praktika legfrissebb száma is, ahol pont volt minta és leírás, jótanács is. Micsoda véletlen! :-) Vagy mégsem?



Van még mit gyakorolni, de elsőre szerintem nem olyan rossz*. Fura volt, hogy a filcet, nem húzni kell az anyagon, hanem kis pontozással kell végigvezetni a vonalat. A másik tapaszatalat pedig az, hogy a tubusból talán jobb kinyomni a festéket és ecsettel dolgozni: így talán egyenletesebben lehet felvinni. Mivel csak háromféle színt vettem, nem lett "színes" a motiívum, de most inkább az volt a cél, hogy ráérezzek a textilfestésre. Bevallom, alig várom, hogy kinyissanak a boltok, és vehessek még pár festéket... Te jó ég! És hol vannak a pólók? Mire fogok festeni???

* A képek száradás és vasalás előtt készültek. Ma reggelre jobban összeállt az anyag, nem ennyire göcsörtös a felülete.

4 megjegyzés:

  1. Ez igazán nem szép, hogy nem vártál meg :(
    Bár bevallom, vannak hasonló terveim nekem is :)
    Jó lett nagyon.

    VálaszTörlés
  2. nahát.nahát ez nem szép dolog, hogy csak így egyedül....!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Már bánom, hogy nem Andreának kereszteltek! Talán én is olyan ügyes lennék, mint Te és Andi(Kisnyul):-))) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. Csjúúúú, de jól néz ki. Most késztetést érzek, hogy én is kipróbáljam... Egyelőre se mintám, se festékem, igaz, pólóm az akad. Majd szólok, ha sikerül (ha nem, akkor meg lapítok :) )

    VálaszTörlés