2012. május 8., kedd

CEWE 154

A minap Krissznek az az ötlete támadt, hogy mivel náluk egész nap esett az eső, legyen esős az e heti kihívásunk, olyan még úgysem volt. Lehet a képen pocsolya, vagy csak simán eső. Sőt! Még azokra is gondolt, akiknek netalán nincs esős fotójuk: első körben vagy megvárják a holnapot és ha esik, akkor fotóznak, vagy - és ez az igazi profizmus - házilag készítenek esős fotót! Ehhez nem sámántáncot kell eljárniuk, elég csupán Krissz szuper leírását követni.

Én ezúttal nem kezdtem esőcsinálásba, hiszen emlékeimben még élénken él az idei Húsvét. Nem kellett hosszan kutakodni a képek között: a friss, húsvéti albumban azonnal megtaláltam a megfelelő fotót. Igazán nem volt nehéz! Pocsék időnk volt: eső, viharos szél. A képen Anyukám ballag a Kőszeg-közeli erdőkben a kápolna felé.

Szeretem ezt a fotót. Szeretem annak ellenére, hogy rápillantva szinte érzem a nedves, hideg levegőt; érzem, ahogy csúszik a hátramaradt őszi avar a talpam alatt; látom, ahogy szitál az eső és ködössé mossa a horizontot. De éppen ez a sejtelmes hangulat az, ami miatt szeretem. Szinte várom, hogy koboldok ugorjanak elő a fák közül, vagy egy erdei manó a társaival...

Azt meg ne kérdezze senki, hogy miért használtam lilát az oldalon. Egyelőre fogalmam sincs. A szakavatottak bizonyára tisztában vannak vele, hogy nem fűz örök barátság ehhez a színhez, és ha lehet, kerülöm a társaságát. Két magyarázat lehet mégis a választásra: vagy engem is elért az öregkor szele és erre, a sok idős ember által kedvelt színre esett a választásom, vagy - és ez lehet az igazi ok - tudat alatt Anyukám kedvenc színét választottam az oldalhoz. Minden esetre mikor ránéztem az elkészült oldalra, valahogy mintha kívülről látnám az egészet, mintha nem is én készítettem volna... Remélem, azért többeknek tetszik!


Felhasználtam:LeaUgoScrap_Template, ACO Bruissements Renaissance, zoe_Yellow Dream, kimla_JulyFreebie, ACO aurore boreale, free_digital_scrapbooking, altalena_vssz

2 megjegyzés:

  1. Nekem bejön, a kép is az oldal is. :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de fázós, nyúlós idő! :) Jó, hogy ezzel a lilával, meg lepkékkel feldobtad, nagyon klassz lett!

    VálaszTörlés