2012. május 28., hétfő

CEWE 156

A CEWE scrapbookos látogatói kéthetente összegyűlnek, igaz csak az éterben és videóscrappelnek. Ez azt jelenti, hogy az egytagú irányítószemélyzet segédletével, úgymond vakon liftelnek egy kiválasztott scrapbook oldalt. Tehát ők nem látják az eredeti alkotást, amire a lehető legjobban hasonlítania kell az általuk készítettnek. Csak a "vezető" ismeri az eredetit, és az a cél, hogy minél jobban leírja, elmondja mi és hol található az oldalon. A többiek meg követik és szépen sorban elvégzik a lépéseket...

Én eddig még nem vettem részt ilyen videoscrappen, de az elmondások, élménybeszámolók alapján tuti izgalmas és sajátságos hangulata van az eseménynek. Krisssz a múlt héten úgy döntött, hogy ezt a hangulatot szeretné picit megidézni a heti játékban, de legalábbis a feladatot átemelni.
Választott egy képet: fontos szempont, hogy nem elég, ha az oldal jól néz ki, de olyannak is kell lennie, amit el lehet magyarázni. Ez volt a leírás:

1. Válassz 3 háttérpapírt. Egy világos egyszínűt, legfeljebb textúráltat, és két mintásat.
2. Az egyszínű van legalul, felette az egyik mintás úgy, hogy el van tolva az alsón kb. úgy, hogy egy egész kicsivel a középvonaltól balra még belóg. Mellette a baloldalon szabadon látszódik az egyszínű. A harmadik mintás papír a másodikon van rajta úgy, hogy ebből valami alakzat van kivágva, tehát nem téglalap alakú. Mondjuk, ha egy szív (itt nem az), akkor alul-felül majdnem odaér az oldal széléhez, bal oldalt az alatta lévő mintásból jócskán szabadon hagy, míg jobb oldalt kifut az oldalból, szóval az alakzatból levágódik.
3. Az alsó és a második papír közt valami díszítő csík van bedugva, majdnem végig a találkozásnál. Alul-felül nem ér teljesen végig. Ezt lehet szintén valamilyen papírból kialakítani. Esetleg valamilyen szegélydísz segítségével, de lehet egyéni választás is.
4. 3 fotóra lesz szükség. Az egyik nagyobb, a másik kettő összesen kb. akkora, mint a nagyobb. A mintás papírokon vannak úgy, hogy kicsit bal oldalt lelógnak róla, és mindegyik egy kicsit ki van billentve a vízszintesből. Felül a nagy, alatta egymás mellett a két kisebb. A felső kép kicsivel az oldal középvonala felett kezdődik, és innen lefele tartanak. Árnyék tetszőleges.
5. Felső fotó bal felső sarkában valami díszítés legyen.
6. Jobb oldalon, a két sor fotó találkozásánál valami díszítés legyen.
7. Bal oldali legalsó világos papíron középvonal fölött címsor.
8. Címsor felett díszítés.
9. Címsor alatt valami szöveg, az eredetin elég hosszú, szóval lehet történetet mesélni.

Hűha. Ez így olyan, mint egy matematikai szöveges feladat. Az én értelmezésemben ez a vizuális megfelelője:


Felhasználtam: BóbitaDesign_Friends, Loulou Bruissements d'une renaissance, DD B&S, 3pp_vacation, DHD-AgnesBiro-RenewedSpirit-Blogfreebie, RPENN_expressyourself, DHD-NSD2011-HopFreebie

Ez pedig az eredeti:


Ugye hasonlít?

1 megjegyzés: