2012. április 14., szombat

Pozdrav z Prahy*

A Húsvéthétfőt követő napokban Prágában jártam. Minden évben megrendezik cégünknél a nemzetközi kommunikációs csapat összejövetelét, melynek ezúttal a cseh főváros, a sör, a knédli és a kristályok városa adott otthont. Előre tudtam, hogy városlátogatásra nem sok időnk lesz (ha egyáltalán), a programban ugyanis nem szerepelt ilyen napirendi pont.
Egész álló nap egy teremben ültünk, és különféle témákban előadásokat hallgattunk. Persze mindez nagyon hasznos lesz (majd) a mindennapi munkánk során, de egyáltalán „nem tett jót” a hangulatunknak. Tudni, hogy odakint milyen csodálatos látnivalók várnak és közben figyelni az előadóra... nem éppen könnyű feladat. Utolsó este fel is „lázadtunk” páran: elhatároztuk, hogy a szervezett bowlingot mi bizony kihagyjuk, és helyette inkább besétálunk az óvárosba. Erről persze tájékoztattuk a programszervezőt is, aki nagyon megértő volt, és segített bennünket pár villamosjeggyel, térképpel, meg jó szóval.
Körülbelül egy óránk volt mindenre, hiszen később, estére hamisítatlan cseh vacsorát szerveztek nekünk, amiről nem akartunk lemaradni**! Megszerveztük tehát a mi kis saját csapatépítő, városnéző túránkat: magyar, svájci, francia, görög... igazán nemzetközi volt az összetétel. Az oldalon látható képek rohanós sétánk során készültek, meglehetős kapkodásban, nem is mindig a legmegfelelőbb beállításban. A nap is lemenőben volt már, a fényviszonyok nem voltak a legkedvezőbbek. De mindez semmit nem von le Prága érdeméből.
Csodálatos, de elég drága város. Rengeteg a turista, sok a látnivaló. Az épületek legtöbbje fantasztikus állapotban van, köszönhetően annak is, hogy a II. világháborúban nem érték nagy bombatámadások a várost. A képekkel igyekeztem inkább a hangulatot megfogni, és nem a leghíresebb látnivalókat megörökíteni.
Végül pedig egy jótanáccsal zárnám soraimat, amit kérek minden Prágába látogatótól megfogadni: még ha nem is szeretitek a sört, semmiképpen ne rendeljetek bort! Tapasztalatból tudom, higgyetek nekem... :-)



Felhasználtam: KAagard_SunnyDayAddOn, Bóbita Softly Elegant, damayanti_kids_zone, Rainbow_webinspiration template

* Üdvözlet Prágából!
** Kár is lett volna: fantasztikus volt! Finom zöldségleves, az a sűrű, teli gombával, krumplival, sárgarépával, babbal, köménnyel. Utána kacsacomb, háromféle knédlivel (még szalonnás is volt) és kétféle párolt káposztával. A desszert pedig sült alma köntösben, közepében lekvárral, dióval. Hmmm. Micsoda párosítás!

2 megjegyzés:

  1. Prága az egyik legszebb nyaralásunk színhelye volt. Bármikor visszamennék.

    VálaszTörlés
  2. Még itt nem jártam, de ilyen kutyafuttában nem is szeretnék!
    Az oldalad nagyon szupi lett!

    VálaszTörlés