2013. január 14., hétfő

Hóhelyzet

Minap "panaszkodtam" éppen a szomszédnak, hogy ebben az idényben még nem is kellett havat lapátolni. Na, tessék, nesze nekem. Ma reggelre lábszárközépig érő hó szakadt le ránk. Mondjuk nem mindennapi látvány fogadott a közeli pataknál: röpködő sirályok, úszkáló vadkacsák és az a pihe-puha csönd. Hiszen a hólepel elnyeli a zajokat. Úgy szeretem!
Ott volt azonban még a munkábakellenemenni feladata. Ezt úgy oldottam meg, hogy elővettem nagyszerű hótaposómat, az autót a garázsban hagytam és nekivágtam. BKV-val. Igaz, hogy kb. 1 órás volt az út, de még így is hamarabb beértem a céghez, mint oly sokan mások a közeli helyekről...
Hazafelé pedig élveztem, hogy Tarlós ingyenessé tette mára a közlekedést, hogy megszereztem a január végi színházjegyeket, hogy friss grillcsirkét tudtam venni, hogy a kedves buszvezető hölgy mégis kinyitotta nekem az egyébként már elindult busz ajtaját és így nem kellett a hideg esőben várakoznom, hogy ha némi nehézség árán is, de ellapátoltam a havat a garázs elől (hja kérem, a vizes hó booooorzasztóan nehéz!).
Hóhelyzet. Valójában nem is olyan rossz...

2 megjegyzés:

  1. Jó, hogy végre valaki a szépet is meglátta benne :)

    VálaszTörlés
  2. Ingyenes BKV-nak én is örültem... erre a kollégám nem felajánlotta, hogy elvisz egy darabon....utána meg a szokásos módon gyalogosan oldottam meg....de azért a tudat jó volt. :)

    VálaszTörlés