![]() |
Kapucsínós korongok sütés előtt. |
![]() |
Felturbóztam egy kis olvasztott étcsokival. |
![]() |
Van baracklekváros és eper-áfonya lekváros is. |
15 dkg vaj (én margarinnal készítettem)
2 dkg instant kávépor (szerintem ez sok bele)
2 tk. vaníliaaroma
2 tk. rum vagy konyak vagy valamilyen likőr
25 dkg cukor (na, ez azért túlzás, én kb. 15 dkg kristálycukrot tettem bele)
2 egész tojás (csak úgy verd fel, mintha rántottát készítenél)
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
10 dkg tejcsokoládé reszelve (itt az idő, hogy maradék csokimikulásokat felhasználd)
40 dkg liszt
A vajat felolvasztom, hozzákeverem a kávéport, a vaníliát és az alkoholt, majd addig keverem, amíg a kávépor fel nem oldódik teljesen. Ezután hozzáadom a cukrot, a felvert tojásokat, a szódabikarbónát és a sütőport. Robotgéppel összekeverem. Ezután jön a csokireszelék, ezzel is simára keverem. Végül a lisztet adom hozzá kis adagokban. Egy idő után már fakanállal kell keverni, elég sűrű lesz. Nedves kézzel diónyi golyókat formázok a masszából és sütőpapírra teszem, egymástól 5-10 cm távolságra, és lelapogatom. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütöm (175 fokon). Én a végén csorgattam rá olvasztott csokit is.
Szépségesek! Nálam meg sajtos rúd sül holnapra a srácoknak a suliba és a munkahelyemre. :)
VálaszTörlés