* Folytatódott a híres A nagyvilág ízei projekt. Részletek talán később.
** Én minden évben a csokis mézeskalácstésztát gyúrom és sütöm.
Csokis mézes
55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojássárga
10 dkg porcukor
10 dkg méz
szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér (vagy mézessütemény fűszerkeverék)
1 mk sütőpor
4 dkg jó minőségű kakaópor (nem cukrozott!)
A lisztet és kakaóport összekeverem. Elmorzsolom benne a lágy margarint. Majd hozzáadom a többi hozzávalót is. Gyúrom-gyúrom, majd hűtőben pihentetem. Minimum 3 óra kell neki, maximum 1 nap. 2-3 mm vastagságúra kinyújtom, szaggatom és díszítem. Végül előmelegített sütőben (180-200 fok) sütöm 5-6 percig. Az benne a jó, hogy nem kell várni amíg megpuhul, azonnal fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése