2012. december 14., péntek

F348-F349

Zsúfolt egy hét, az már biztos. Tegnap fogorvos+ékszervásár+vacsora a kollégákkal*, ma forraltboros-krampampulis-fagyoskodós vásár a barátokkal. És még egy adag mézeskalácstésztát** is be kell gyúrnom. Holnap ugyan munkanap, de utána kezdődik az össznépi sütés! Már várom...



* Folytatódott a híres A nagyvilág ízei projekt. Részletek talán később.
** Én minden évben a csokis mézeskalácstésztát gyúrom és sütöm.

Csokis mézes
55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 tojássárga
10 dkg porcukor
10 dkg méz
szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér (vagy mézessütemény fűszerkeverék)
1 mk sütőpor
4 dkg jó minőségű kakaópor (nem cukrozott!)

A lisztet és kakaóport összekeverem. Elmorzsolom benne a lágy margarint. Majd hozzáadom a többi hozzávalót is. Gyúrom-gyúrom, majd hűtőben pihentetem. Minimum 3 óra kell neki, maximum 1 nap. 2-3 mm vastagságúra kinyújtom, szaggatom és díszítem. Végül előmelegített sütőben (180-200 fok) sütöm 5-6 percig. Az benne a jó, hogy nem kell várni amíg megpuhul, azonnal fogyasztható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése