2013. május 1., szerda

A koránkelő kertész esete

Napok óta nem hagyott nyugodni ez a bakopa téma. Mármint hogy nekem kell vennem ebből a virágból, és igenis kell belőle ültetnem legalább pár tövet az erkélyre. Személyes kertészeti tanácsadóm* mondta, hogy jól bírja a meleget, szereti a napot és ha rendszeresen öntözzük, akkor nagyon meghálálja gondoskodásunkat folyamatos virágzásával.
A fentiek miatt is történt, hogy ma reggel már hajnalhasadtakor fent voltam, és alig vártam, hogy eljöjjön a 9 óra és beléphessek egy közeli kertészet kapuján. Azt ugyan tudtam, hogy viszonylag ritkán és kevés helyen lehet kapni bakopát, de hogy ennyire ne legyen, és úgy kelljen keresgélni a sok petúnia, muskátli és egyéb egynyári növény között... hallatlan! :-) Szerencsére azért ráakadtam pár darabra, és bekerültek a kosaramba több más kihagyhatatlan árucikk mellé**.
Hazaérve nekiláttam az ültetésnek, erkélycsinosításnak és szemrevételezésnek. Nő a paradicsom, kezd pirosodni az eper, fantasztikusak a virágok, csak úgy árad belőlük az élet és az energia. Emiatt is szeretek esténként egy pohár finom roséval melléjük telepedni, és csak úgy lenni...
A képek azt hiszem magyarázatot adnak, miért is tart még mindig ez a kert(ész)szerelem. :-)

* Igen, nekem már ilyenem is van! :-)
** Mint például pár petúnia és más egynyári, valamint két tündéri szolárlámpa (ma este lesz a főpróba).

1 megjegyzés: