2013. szeptember 29., vasárnap

TTT az évszakváltás jegyében

Nem is olyan régen, a tervek többszöri átalakítása és hosszas össze-vissza szervezést követően, egy fő mínusszal, összegyűltünk és ezeket alkottuk. Immár az ősz jegyében. Volt megint pletyka, vidámság, az alkotás öröme, finom süti* és kedves házigazda... csak mint általában. :)

Az új kedvenc: sajttorta

Ezúttal ribizlivel.

Hozzávalók a kertből.

Fő az egyszerűség.

Sorozatgyártás.

Csipkével dunsztolva.

Tesók.

Koczek hímzése.

Ildi csodafüzete.
*A sajttorta receptje:

40 dkg zabpelyhes keksz
10 dkg puha vaj (NEM margarin!)
50 dkg natúr krémsajt (én fele-fele arányban krémsajttal és mascarponéval készítettem)
20 dkg tejföl (20%-os)
3 tojás
20 dkg kristálycukor (én kevesebbet tettem bele)
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg étkezési keményítő
gyümölcs (áfony, ribizli, málna stb., lehet fagyasztott is!)

A kapcsos tortaformába teszek sütőpapírt (24 cm átmérőjű forma). A kekszet összetöröm (zacskóban, sodrófával), hozzákeverem a puha vajat. Morzsás állaga legyen. Belenyomkodom a tortaformába. A krémsajtot, a tejfölt, az egész tojásokat robotgéppel összekeverem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és végül a keményítőt. Simára dolgozom és a kekszalapra öntöm. Ráteszem a gyümölcsöt (ha fagyasztott, akkor még fagyosan!). Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. A közepe picit ruganyos legyen, akkor jó. Az én hagyományos gázsütőmben sokáig, kb. 1-1,5 óráig sült, lassú tűzön.

2 megjegyzés:

  1. Hát kedves, ez a sajttorta elég jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Sajttorta tuti jó! Hétvégén megcsináltam, arattam vele! Ezer köszönet!
    A mínusz 1. :)

    VálaszTörlés