Az új kedvenc: sajttorta |
Ezúttal ribizlivel. |
Hozzávalók a kertből. |
Fő az egyszerűség. |
Sorozatgyártás. |
Csipkével dunsztolva. |
Tesók. |
Koczek hímzése. |
Ildi csodafüzete. |
40 dkg zabpelyhes keksz
10 dkg puha vaj (NEM margarin!)
50 dkg natúr krémsajt (én fele-fele arányban krémsajttal és mascarponéval készítettem)
20 dkg tejföl (20%-os)
3 tojás
20 dkg kristálycukor (én kevesebbet tettem bele)
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg étkezési keményítő
gyümölcs (áfony, ribizli, málna stb., lehet fagyasztott is!)
A kapcsos tortaformába teszek sütőpapírt (24 cm átmérőjű forma). A kekszet összetöröm (zacskóban, sodrófával), hozzákeverem a puha vajat. Morzsás állaga legyen. Belenyomkodom a tortaformába. A krémsajtot, a tejfölt, az egész tojásokat robotgéppel összekeverem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és végül a keményítőt. Simára dolgozom és a kekszalapra öntöm. Ráteszem a gyümölcsöt (ha fagyasztott, akkor még fagyosan!). Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. A közepe picit ruganyos legyen, akkor jó. Az én hagyományos gázsütőmben sokáig, kb. 1-1,5 óráig sült, lassú tűzön.
Hát kedves, ez a sajttorta elég jól néz ki!
VálaszTörlésSajttorta tuti jó! Hétvégén megcsináltam, arattam vele! Ezer köszönet!
VálaszTörlésA mínusz 1. :)