*Csokis trüffelgolyók
2 dl habtejszín
25 dkg jó minőségű csokoládé (inkább étcsoki, de lehet keverni is)
5 dkg vaj (nem margarin!)
ízetéshez (ha szeretnénk): likőr vagy konyak vagy pálinka (2 evőkanál) (nagyon jól illik a narancs vagy a málna íze az étcsokihoz)
díszítéshez: jégcukor, színes/barna tortadara, kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű), darált dió/mandula/mogyoró
A tejszínt felforralom, a csokoládét vízgőzön felolvasztom. Összekeverem a tejszínt, a csokoládét és az alkoholt, beleteszem a vajat is, és legalább 2 percig robotgéppel vagy kézzel keverem. Ha kihűlt a massza, legalább 1 órára a mélyhűtőbe teszem. Ezután már jól lehet golyókat formázni belőle. A diónyi méretű golyókat a tetszőlegesen kiválasztott díszítésbe forgatom, és kis papírokba teszem. Fontos, hogy fogyasztásig, vagy az ajándékozásig hűtőben kell tárolni!
Nyami! :) Szerintem kipróbálom!
VálaszTörlésÉn meg is tettem, azaz kipróbáltam, szerintem jó lett :) Részletek a blogomon, ha gondolod ...
VálaszTörlésMilyen udvariatlan vagyok! Köszönöm az ötletet és a receptet is :)
VálaszTörlés